Pontiac Fiero Nederland
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Aankoop advies (1 viewing) (1) Guest
Go to bottom Favoured: 0
TOPIC: Aankoop advies
#19540
Endeavour (User)
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Aankoop advies 5 Years, 8 Months ago Karma: 0  
Hallo Fiero rijders,

2.5 jaar naar het halen van me rijbewijs en nu ik bijna klaar ben met mijn studie is het maar eens tijd om een auto aan te schaffen. Ik ben gek op de Amerikaanse 80s en vooral auto's met hidden headlights. Een paar maanden geleden kwam ik uit op de Fiero en sindsdien ben ik verkocht. Het is misschien wat duurder dan een normale auto (benzine, onderdelen), maar dat heb ik er graag voor over. Al wordt het gebruikt voor woon-werk verkeer, zal dit niet meer dan 20/30 km per dag zijn. Het is sowieso beter dan zo'n standaard duizen-in-een-dozijn volkswagen.

Ik heb al aardig wat onderzoek gedaan om te kijken wat ik precies wil en waar ik op moet letten bij de aanschaf (roest in kofferbak, remmen, lekkend dakraam, ...). Ik weet zelf vrijwel niets van auto's af, maar er zijn genoeg mensen in mijn omgeving die er heel veel verstand van hebben en heb dan ook toegang tot een brug e.d. Zij gaan ook zeker mee bij een eventuele aankoop.

Persoonlijk vind ik de fastback GT versie het mooist. Origineel, dus niet zo'n ferrari versie (van der hoef?). Het gaat mij totaal niet om het vermogen van de auto, maar puur het uiterlijk. Het liefst heb ik er een die precies hetzelfde eruit ziet als in dit plaatje:

Warning Spoiler!


De gouden + grijze lak en de standaard GT bumper/spoiler met fastback body.

De laatste weken heb ik regelmatig op verschillende sites zitten kijken. Wat mij opvalt is dat er vooral witte, zwarte of rode Fiero's te koop worden aangeboden. Vaak staan deze er al lang op, meestal met verlopen APK. Er was laatst een gouden op speurders.nl, maar de lak was in zo'n slechte staat dat het niet de moeite waard was. In dat geval kan ik net zo goed een andere kleur nemen en die later ooit nog een keer overspuiten.

Sinds kort viel mijn oog op deze pas geplaatste advertentie. Een zwarte '86 Fiero met APK, nieuwe remmen en een relatieve lage kilometerstand/prijs.

www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=252628705&asrc=st|sr

Na het invoeren van het kenteken (DJ-PB-64) stond op het RDW dat de auto 2 eigenaren had. Echter bij de kentekencheck van autowereld stond 8 vorige eigenaren. Dit vind ik aan de vrije hoge kant, maar kan misschien niet kloppen vergeleken met het RDW. Dus mijn vraag is of iemand deze Fiero kent en mij misschien wat meer informatie kan geven. Andere advertenties met de specificaties die ik genoemd heb (kleur is geen vereiste) zijn ook zeer welkom :) .

- Peter
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
      Topics Author Date
    thread link
Aankoop advies
Endeavour 2014/06/10 11:56
    thread link
thread linkthread link Re:Aankoop advies
Ferry 2014/06/13 23:38
    thread link
thread linkthread link Re:Aankoop advies
Endeavour 2014/06/16 18:26
    thread link
thread linkthread linkthread link Re:Aankoop advies
Ferry 2014/06/16 19:43
    thread link
thread linkthread linkthread linkthread link Re:Aankoop advies
Infinity 2014/06/18 12:03
    thread link
thread linkthread linkthread linkthread linkthread link Re:Aankoop advies
Infinity 2014/06/18 12:09
    thread link
thread linkthread link Re:Aankoop advies
Antoin 2014/06/18 20:04
    thread link
thread linkthread linkthread link Re:Aankoop advies
Infinity 2014/06/19 10:23
    thread link
thread linkthread link Re:Aankoop advies
Endeavour 2014/06/24 21:01
Go to top