Pontiac Fiero Nederland
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) (1 viewing) (1) Guest
Go to bottom Favoured: 0
TOPIC: Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?)
#13467
Chris (User)
Expert Boarder
Posts: 478
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Nijmegen Birthdate: 2016-07-19
Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 6  
De laatste week start ik de Fiero nadat ie een paar dagen heeft stilgestaan en dan loopt ie een paar seconden waarna hij weer afslaat. Bij de volgende start loopt ie wel gewoon.

Wat ik ook merk is dat de radio opeens telkens reset naar fabrieksinstellingen en dat ie in de eerste paar minuten steeds uitvalt en weer opnieuw opstart. Als ik daarna na een paar minuten op de snelweg rijdt is er geen probleem meer.

Waar kan dit op wijzen?
 
Logged Logged  
 
  The administrator has disabled public write access.
#13469
maenmi (User)
Platinum Boarder
Posts: 965
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Birthdate: 1969-04-23
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 15  
Lekkere wazige storing Chris..... .....hebbie het cassettebandje al eens omgedraaid???...misschien is dat het....:laugh: :laugh: :laugh:

Is het alleen de radio die uitvalt , of zijn er meerdere dingen die uivallen na 1 keer starten en afslaan? Als ie afgeslagen is, branden dan de lampjes op het dash wel, of zijn die ook uit? Kan je de verlichting nog aanzetten? Doen de richtingaanwijzers het nog? Interieurlampje?
 
Logged Logged  
 
Use your 7 senses for a Fiero....Hear , See , Smell , Taste , Feel , intuition and......your Heart
  The administrator has disabled public write access.
#13477
Chris (User)
Expert Boarder
Posts: 478
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Nijmegen Birthdate: 2016-07-19
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 6  
Vandaag na stop bij tankstation wilde ik starten en er gebeurde helemaal niets!
Ik had effe een 'Ooowja...' moment maar na even aan de pluskabel van de accu gerammeld te hebben startte hij zonder problemen. Blijkbaar dus iets niet goed in contact met stroomvoorziening (had al zo'n vermoeden). Maar eens naar kijken dit weekend.
 
Logged Logged  
 
  The administrator has disabled public write access.
#13514
Chris (User)
Expert Boarder
Posts: 478
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Nijmegen Birthdate: 2016-07-19
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 6  
Ik heb vandaag weer een stukje gereden en het probleem van de uitvallende radio heeft zich weer voorgedaan. Ik heb een aantal dingen opgemerkt:
- De radio valt uit als ik fors het gaspedaal intrap (en soms ook als ik de rem intrap)
- Als de radio uitvalt doet de snelheidsmeter het niet meer: die blijft dan hangen op de snelheid waarmee ik reed toen de radio uitviel.
- Het waarschuwingsgeluidje voor de koplampen als ik de motor afzet doet het opeens wel? (deed het eerst niet)

Iemand die hier een touw aan vast kan knopen? Waar zou hier een storing kunnen zitten?
Graag jullie hulp als dat mogelijk is.
 
Logged Logged  
 
Last Edit: 2012/06/12 23:03 By Chris.
 
  The administrator has disabled public write access.
#13515
maenmi (User)
Platinum Boarder
Posts: 965
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Birthdate: 1969-04-23
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 15  
Das een flinke hersenkraker Chris....

Ik mis in het lijstje nog de cruise control , maar deze gaf al meer storingen bij je toch? De cruisecontrol , speedometer , ECM , radiofuse , multiport injection , brake switch en radiofuse spelen samen een spelletje met elkaar....ik weet niet presies wat voor spelletje.

Het zou kunnen dat de cruise control nog wat voor storingen zorgt? De cruise-module zit tegen de middenconsole , rechts van het gaspedaal , achter het tapijt. Ik heb geen idee wat er gebeurd als je hier de stekkers ervan uit haalt.

Waarom de lichtverklikker het nu ineens wel doet weet ik ff niet...
 
Logged Logged  
 
Use your 7 senses for a Fiero....Hear , See , Smell , Taste , Feel , intuition and......your Heart
  The administrator has disabled public write access.
#13517
DJRON (User)
Gold Boarder
Posts: 532
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male GPS Location: Nieuw Amsterdam Birthdate: 1968-09-26
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 2  
volgens mij zitten beide op de zelfde zekering ?

Radio en snelheidsmeter > heb ik ook problemen mee gehad
heb voor de radio nu stroom VA de Accu

zekering ( kast ) ff nakijken ?
 
Logged Logged  
 
Fiero Gek
www.VaTop.nl
wat u zelf niet wild ? doe dat ook een ander niet ?
  The administrator has disabled public write access.
#13529
Chris (User)
Expert Boarder
Posts: 478
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Nijmegen Birthdate: 2016-07-19
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 6  
Ik heb vanochtend voor de zekering.. ehhh.. zekerheid de zekeringen allemaal eens aangeduwd en heb een probleemloos ritje gehad. Voorlopig dus probleem verholpen!
 
Logged Logged  
 
  The administrator has disabled public write access.
#13533
Raz50 (User)
Administrator
Posts: 1832
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 3 Months ago Karma: 19  
Zal bij mij dan ook wel een probleem zijn met zekeringen. Sinds een paar dagen doet mijn radio het niet meer.
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#13707
Chris (User)
Expert Boarder
Posts: 478
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Nijmegen Birthdate: 2016-07-19
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 2 Months ago Karma: 6  
 
Logged Logged  
 
Last Edit: 2012/06/30 15:04 By Chris.
 
  The administrator has disabled public write access.
#13711
Raz50 (User)
Administrator
Posts: 1832
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 2 Months ago Karma: 19  
Die TCC kan het niet zijn denk ik. Lijkt me stug dat een TCC zorgt voor onregelmatig stationair. Massa zou kunnen (en hoe dan ook nooit verkeerd om te vervangen of te verbeteren), maar ik denk dat het probleem eerder zit in een sensor of zwakker wordend component in het ontstekingssysteem.
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#13712
Raz50 (User)
Administrator
Posts: 1832
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Motor slaat af na starten (+ radioprobleem?) 7 Years, 2 Months ago Karma: 19  
Die TCC komt er trouwens binnenkort wel aan Chris. We hebben nu elke ruimte uitgeplozen en opgeruimd behalve de kleine berging waar nog wat doosjes staan waarvan het meeste "autozooi" (volgens mijn begripvolle vriendin...ahem).
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Go to top