Pontiac Fiero Nederland
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Advies gevraagd voor GT V6 '86 6-bak (1 viewing) (1) Guest
Go to bottom Favoured: 0
TOPIC: Advies gevraagd voor GT V6 '86 6-bak
#20679
Frater Gideon (User)
Fresh Boarder
Posts: 4
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Location: Kop van Noord-Holland Birthdate: 1980-01-01
Advies gevraagd voor GT V6 '86 6-bak 3 Years, 3 Months ago Karma: 0  
Goedemiddag allemaal,

Graag wil ik jullie om advies vragen over wat te doen met mijn 'vroegere trots' die nu al jaren stilstaat in de garage.

In 2001 heb ik een gereviseerde Fiero gekocht bij een toenmalig gespecialiseerd garage bedrijf in Broek op Langedijk (Innovation). Hier is toen een 'corvette kit-kar' van gemaakt en draagt daarom de toevoeging 'VanderHoef' naar de toenmalige eigenaar van de zaak (Bjorn). De auto is opnieuw gespoten in de kleur ‘Dodge Viper Blue’. De auto is altijd in onderhoud geweest bij deze garage en diens opvolger (New Field) tot ook deze z’n deuren sloot.
Jaren heb ik met plezier in de Fiero gereden tot er problemen met de remmen en de accu ontstonden. Toen ondanks diverse (rem)revisies de auto me steeds vaker in de steek liet, heb ik 'm in m'n garage gezet waar hij eigenlijk nooit meer is uitgekomen.

De vloeistoffen zijn er nooit uitgehaald (Stom, ik weet het...)omdat het nooit echt de bedoeling was 'm voor langere tijd te stallen. In de eerste jaren startte ik de auto braaf nog een paar keer per jaar, maar dat is nu ook al zo'n 10 jaar geleden. De laatste keer dat ik 'm probeerde te starten (zo'n 7 jaar terug) begon ie vreselijk te roken en stinken waarop de motor snel maar weer heb uitgezet.

Nu staat ie nog steeds in m'n garage onder een doek stof te happen en steeds meer 'in de weg'. Ik wil er daarom nu wel eens iets mee gaan doen...maar wat....
Zelf ben ik totaal niet handig met motoren (en heb ook niet de ruimte of ambitie om dat wel te worden). Ik zit dus heel erg te dubben tussen 'repareren of verkopen'.
Maar beide opties zijn zou eenvoudig nog niet....

Reparatie kan ik zelf niet uitvoeren en de mensen/bedrijven die dat wel kunnen zijn helaas heel erg schaars is mijn ervaring. Daarnaast is het ook nog maar de vraag wat het allemaal zal gaan kosten en of dat het wel waard is.

Het verkopen gaat me erg aan m'n hart. Op zich zou ik het wel leuk vinden de auto weer rijdend te krijgen, al denk ik dat ik er niet heel veel gebruik meer van zal gaan maken. Omdat ik er jaren lang wel al mijn ziel en zaligheid (en heel veel geld) in heb gestoken, wil ik wel dat de auto 'goed terecht' komt. Dus op markplaats kwakken voelt absoluut niet goed. Het is voor mij meer dan 'zomaar een auto'.

Daarom stuur ik jullie nu dit bericht. Ik ben al jaren lid van dit forum en weet dus dat hier échte fans zitten, die niet licht met een dergelijke auto omspringen. Jullie advies weegt daarom zwaar.

Weten jullie een betrouwbare hersteller in de kop van Noord-Holland of zijn er hier wellicht mensen die geïnteresseerd zouden zijn in het overnemen van mijn vroegere trots?

Wat ik nog weet van mijn auto is:
Het is een Pontiac Fiero VanderHoef uit 1986, 2,8L V6, 6bak met als opties airco en elektrisch bedienbare ramen, 18" (nagenoeg ongebruikte) lichtmetalen velgen bij (hij staat op 15" velgen nu), centrale deurvergrendeling met startonderbreker, radio met cd wisselaar en lederen interieur met digitale tellers, rondom getinte ramen, 4 JBL speakers (en 4 speakers in de hoofdsteunen) en een subwoofer ingebouwd in de middenconsole.
Alle functies (koplampen, airco, ramen etc) doen het nog (bedrading is dus redelijk goed) alleen de accu is rot.
Hierbij natuurlijk ook enkele plaatjes van de auto gemaakt rond 2006 niet lang voordat hij in de garage is gezet.

Alvast bedankt, al is het maar voor het lezen van dit bericht waar ik eigenlijk al jaren over aan het twijfelen ben.

Groeten,
Paul

PS het lukt me helaas niet om meer dan 1 foto toe te voegen. Mocht hier belangstelling voor zijn wil ik er graag meerdere toevoegen (maar hoor dan graag hoe ik dat moet doen)

 
Logged Logged  
 
Last Edit: 2018/07/22 15:12 By Frater Gideon. Reason: toevoegen foto
  The administrator has disabled public write access.
Go to top